ÜRÜNLERİMİZ

GÖNEN BALDO PİRİNÇ:Pirinç, insanlığın en eski temel besin maddelerinden biri olmasının yanı sıra, yağ içermemesinden dolayı özel beslenmelerde de vazgeçilmeyen bir üründür. Sodyum ve potasyum bakımından oldukça zengindir.

 

100 Gr.Gönen Baldo Pirincin Besin Değerleri
Enerji (Kalori) 364
Ham Selüloz (%) 0,40
Karbonhidrat  78,89
Kalsiyum (mg/kg) 581
Protein (%) 6,48
Sodyum (mg/kg) 23
Yağ (%) 1,29
Demir (mg/kg) 42,9
Nişasta (%) 78,49
Şeker (%) 0,00
 

OSMANCIK PİRİNÇ:Pirinç, dünyada mısır ve buğday üretiminden sonra en fazla ekimi yapılan toprak ürünüdür. Bu nedenle dünya nüfusunun önemli bir kısmı için beslenmede ilk sıralarda yerini alır. Vitamin ve mineral bakımından zengin olması, sofralarda ilk tercih edilen besinler arasında yerini almasını sağlar.

Osmancık pirinç, ülkemizde Trakya ve Karadeniz bölgesinde yetişir. Ekonomik olması sebebiyle tercih edilir. Dane boyutları baldo pirince göre daha küçük olmasına rağmen lezzet açısından daha güzeldir

 

100 Gr. Osmancık Pirincin Besin Değerleri
Enerji (Kalori) 364
Ham Selüloz (%) 0,40
Karbonhidrat  78,89
Kalsiyum (mg/kg) 581
Protein (%) 6,48
Sodyum (mg/kg) 23
Yağ (%) 1,29
Demir (mg/kg) 42,9
Nişasta (%) 78,49
Şeker (%) 0,00

PİLAVLIK BULGUR:Bulgur, sert durum buğdayın kırılmasından elde edilen ve besleyici değeri pirinçten çok daha yüksek olan bir tahıl grubudur. Yüksek oranda lif içermesi, sindirim sistemi açısından oldukça önemlidir. Ayrıca lif’in tok tutma özelliği nedeniyle de, diyet yemeklerinde sıkça tercih edilmesini sağlar.

İnsan beslenmesindeki en temel hammadde olan buğdaydan elde edilen bulgur, büyüme döneminde nem, olgunlaşma döneminde sıcak ve kurak iklim istediğinden ülkemizde en fazla İç ve Doğu Anadolu bölgelerinde yetişir.

100 Gr. Pilavlık Bulgurun Besin Değerleri
Enerji (Kalori) 354 kcal
Potasyum 318mg
Karbonhidrat 78,2 g
Kalsiyum 34,8mg
Protein (%) 10,8 g 
Fosfor 309,6mg
Yağ (%) 1,46 g 
Demir  4,48mg

KÖFTELİK BULGUR:Köftelik Bulgur, buğdaydan yapılan ve yüzyıllar boyunca ülkemizin yöresel yiyeceği olan bulgurun inceltilmiş halidir. Tahıl grubu olarak Beslenme Pramidinin en tabanında yer alır. Karbonhidrat değeri yüksek, protein değeri düşüktür. Ülkemizde, farklı malzemelerle karıştırılarak köfte şeklinde tüketilmesi yaygın bir gelenektir.

Dünyada 2007 yılı itibari ile 607 milyon ton olan buğday üretiminin başını, 109,9 milyon tonluk üretimiyle Çin çekerken, ülkemizde bu sayı 17,7 milyon ton’dur.

100 Gr. Köftelik Bulgurun Besin Değerleri
Enerji (Kalori) 357 kcal
Potasyum 315mg
Karbonhidrat 78,8 g
Kalsiyum 36,2 mg
Protein (%) 11,2 g
Fosfor 309,2 mg
Yağ (%) 1,32 g
Demir 4,51 mg

KIRMIZI MERCİMEK:Baklagiller familyasından olan Kırmızı Mercimeğin anavatanı Orta Asya olup, bir kurak bölge bitkisidir. Mercimek üretiminde dünyada ilk sıralarda yer alan ülkemizde, en çok Güneydoğu Anadolu Bölgesinde Şanlıurfa, Gaziantep, Diyarbakır ve Mardin´de yetişmektedir.

Kırmızı mercimek tam bir vitamin ve besin deposudur. Kandaki kolesterol düzeyini düşürerek kalp krizi riskini azaltır. İçerdiği yüksek oranda demir ve folik asit nedeni ile kansızlığı önler. Yüksek oranda lif içermesi nedeniyle, kan şekerini ve insülin oranını düşürdüğünden şeker hastaları için çok değerli bir besin maddesidir.

100 Gr.Kırmızı Mercimeğin Besin Değerleri
Enerji (Kalori) 343
Ham Selüloz (%) 1,28
Karbonhidrat 54,97
Kalsiyum 197
Protein (%) 26,64
Sodyum (mg/kg) 53,2
Yağ (%) 1,43
Demir (mg/kg) 53
Nişasta (%) 49,11
Şeker (%) 4,58

YEŞİL MERCİMEK:Yeşil mercimek %24 oranında protein içermesinden dolayı, aynı orandaki kırmızı etteki ve buğday ekmeğindeki karbonhidrat, albümin ve madenleri karşılar. Ayrıca A, B1, B2, C vitaminleri ile kalsiyum, sodyum, potasyum, demir, fosfor, kükürt, çinko, klor, bakır, iyot, karbonhidrat içerir.

Besin değeri oldukça yüksek olan Yeşil Mercimek ülkemizde, Yozgat, Çorum, Ankara ve Konya bölgelerinde yetişmektedir.

100 Gr. Yeşil Mercimeğin Besin Değerleri
Enerji (Kalori) 343
Ham Selüloz (%) 1,28
Karbonhidrat 54,97
Kalsiyum 197
Protein (%) 26,64
Sodyum (mg/kg) 53,2
Yağ (%) 1,43
Demir (mg/kg) 53
Nişasta (%) 49,11
Şeker (%) 4,58

SARI MERCİMEK:Vitamin ve mineraller açısından en zengin kurubaklagil olan mercimek, ince gövdeli, kısa boylu, otsu bir bitkidir.

Kalp, şeker, hemoroid, yüksek tansiyon, kansızlık, kanser hastaları için vazgeçilmez bir besin maddesidir. Ülkemizde genelde Ege bölgesinde yetişir.

100 Gr. Sarı Mercimeğin Besin Değerleri
Enerji (Kalori) 343
Ham Selüloz (%) 1,28
Karbonhidrat 54,97
Kalsiyum 197
Protein (%) 26,64
Sodyum (mg/kg) 53,2
Yağ (%) 1,43
Demir (mg/kg) 53
Nişasta (%) 49,11
Şeker (%) 4,58

DERMASIN FASULYE:Yaklaşık 80 çeşidi bulunan Fasulye, bütün baklagiller içinde en çok tüketilen tahıllardan biridir. Dünyada başta Hindistan olmak üzere, Brezilya, Meksika, Çin ve Amerika önemli kuru fasulye üretici ülkeleridir. Ülkemizde Konya, Ereğli, Aksaray ve Erzincan yöresinde yetişmektedir.

Kırmızı etin karşıladığı proteinin tamamını karşılayan Kuru Fasulye, kalp sağlığını koruyarak kalp krizi riskini azaltır. Kemik yapısının güçlenmesine ve sinir sistemine çok faydalıdır.

100 Gr. Dermason Fasulyenin Besin Değerleri
Enerji (Kalori) 240
Ham Selüloz (%) 4,65
Karbonhidrat 38,42
Kalsiyum 814
Protein (%) 20,81
Sodyum (mg/kg) 13,2
Yağ (%) 1,76
Demir (mg/kg) 43,9
Nişasta (%) 28,02
Şeker (%) 5,75

BARBUNYA:Fasulyenin bir çeşidi olan Barbunya, iri taneli, oval, rengi bej zemine alacalı, lekeli veya benekli özelliğindedir. Ülkemizde Kahramanmaraş ve Niğde yöresinde yetişmektedir. Çin, Kanada ve Kırgızistan dünyada belli başlı barbunya üreticileridir.

Barbunya, fasulyenin bir çeşidi olduğundan dolayı fasulyenin içerdiği tüm protein, vitamin ve mineralleri içerir. A, B9 ve C vitamini ile demir ve magnezyum açısından zengindir. Ayrıca, B5 vitamini ve kalsiyum içerir. Lif açısından da zengindir.

100 Gr. Barbunyanın Besin Değerleri
Enerji (Kalori) 240
Ham Selüloz (%) 4,65
Karbonhidrat 38,42
Kalsiyum 814
Protein (%) 20,81
Sodyum (mg/kg) 13,2
Yağ (%) 1,76
Demir (mg/kg) 43,9
Nişasta (%) 28,02
Şeker (%) 5,75

KOÇBAŞI NOHUT:Anadolu’da yaklaşık 8000 yıl önce yetiştirildiği bilinen nohut, daha sonra Akdeniz ve Hindistan’a yayılmıştır. Kullanım alanı oldukça geniştir. Taze olarak yenilebileceği gibi, kurutulup yemek olarak tüketilir, ayrıca leblebinin de hammaddesini oluşturur.

Nohut, yetiştirilmesi kolay bir bitkidir. Mercimekten sonra kuraklığa ve sıcaklığa en çok dayanan bitki olması, nohudu kurak alanların en önemli bitkilerinden birisi yapmıştır. Bu nedenle, ülkemizin Doğu, Güneydoğu ve Orta Anadolu bölgelerinin de yetiştirilir.

100 Gr. Koçbaşı Nohutun Besin Değerleri
Enerji (Kalori) 323
Ham Selüloz (%) 4,16
Karbonhidrat 51,61
Kalsiyum 581
Protein (%) 19,03
Sodyum (mg/kg) 23
Yağ (%) 5,25
Demir (mg/kg) 42,9
Nişasta (%) 42,07
Şeker (%) 5,38

AŞURELİK BUĞDAY:Aşurelik Buğday, kaynatılmış ve kurutulmuş buğdayın dövülerek kabuğunun ayırt edilmesi sonucunda elde edilen üründür. Cumhuriyet buğdayından elde edilir ve buğdayın kalite açısından en iyisini oluşturur. Ülkemizde Denizli ve İzmir yöresinde yetişir.

Çok besleyici özelliği bulunan buğday, kalsiyum, demir ve çinko bakımından oldukça zengindir. Besin değeri yulaf ve mısırdan daha yüksektir.

100 Gr. Aşurelik Buğdayın Besin Değerleri
Enerji (Kalori) 354 kcal
Potasyum  318 mg
Karbonhidrat 78,2 g
Kalsiyum 34,8 mg
Protein (%) 10,8 g
Fosfor 309,6 mg
Yağ (%) 1,46 g
Demir (mg/kg) 4,48 m